Egy új felfedezés szerint a dinoszauruszok története is egy meteorbecsapódással kezdődött

2018. április 19.
4.1871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb meglepő felfedezést tettek a dinoszauruszok korából a Bristoli Egyetem kutatói, akik rádöbbentek arra, hogy nemcsak az őshüllők végét idézte elő egy meteorbecsapódás, hanem korábban történetük kezdete is egy ilyen eseménnyel indult.

A szakértők ugyanis az Észak-Olaszországban megtalálható Dolomitok kőzetképződményeinek alaposabb vizsgálata során rádöbbentek arra, hogy bár a dinók már 245 millió évvel ezelőtt is léteztek a Földön, elterjedésükre azonban mégis csak sokkal később, nagyjából 232 millió évvel ezelőtt került sor.

Ennek az oka pedig a tudósok szerint egy meteorbecsapódás volt, aminek hatására vélhetően annyira megváltozott a Föld klímája, hogy az őslények gyors helyváltoztatásra lettek kényszerítve, amivel a korábbi regionális megjelenésük hirtelen globálissá vált, vagyis elterjedtek az egész bolygón.

A kutatók szerint így kijelenthetjük, hogy a dinoszauruszok történetét részben egy meteorbecsapódás indította el, és egy meteorbecsapódás is zárta le mintegy 66 millió évvel ezelőtt, mely olyan súlyos volt, hogy az elvándorlás már nem jelentett megoldást, lévén az egész Földön hosszú időn át cudar körülmények uralkodtak.
4 hozzászólás

Porthos

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Azon gondolkodtam hogy mennyi emberiség élhetett már például itt a Földön, amik ugyanígy eltűntek, komplett civilizációk, nyomtalanul... Dinókat is csak azért látjuk mert baromi nagyok, nagy csontokkal, de előttük százmillió évvel is simán élhetett egy emberi faj.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Akkora számok ezek hogy felfoghatatlan. meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Nem semmi meglepetés! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Úgy látszik nekik tényleg ez volt a végzetük! röhögő smiley

válasz erre