Egy új felfedezés alapján Európában egyenesedett fel a mai emberek őse

2019. november 08.
4.0931
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási paradigmaváltás előtt állhat a tudomány, ha sikerül a kutatások által bebizonyítania a Toronto Egyetem munkatársainak azt a hipotézist, miszerint a mai emberiség ősei Európában egyenesedtek fel elsőként, tehát fajunk bölcsője egészen más régióba tehető.
 

Egy bajorországi ásatás során ugyanis olyan ősemberek maradványaira bukkantak mintegy 12 millió évvel korábbról, akik a csontozatok alapján már akkoriban teljesen felegyenesedve jártak, vagyis az eddigi elméletekkel ellentétben az ember őse több millió évvel korábban, és Európában kezdett el elsőként két lábon közlekedni.

A szakértők egy bajor bányában bukkantak négy ősember maradványaira, köztük kar-, láb-, kéz- és lábujjcsontokra, melyek alapján a kutatók egyértelmű nyomokat találtak arra, hogy ezek a 12 millió évvel ezelőtt élt emberszabásúak már felegyenesedve jártak, ami jelentősen eltér az eddig ismert elméletektől.

A tudomány ugyanis eddig úgy tudta, hogy az emberek elődje mintegy 6 millió évvel ezelőtt egyenesedett fel, az első ilyen őseink pedig a mai Kréta és Kenya régiójában élhettek.
3 hozzászólás

petrovicsz

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ezek a kormeghatározások... Annyira értelmetlen az egész...

válasz erre

Levi87

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Na megint egy elmélet, amit majd pár év múlva lehet a kukába dobni...

válasz erre

Gólem

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Tudtam én hogy mi vagyunk a menők.

válasz erre