Egy új elmélet szerint azért nem látjuk a földönkívülieket, mert annyira kicsik

2019. október 23.
7.4801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Rengeteg elmélet született a múltban arról, hogy miért nem találkozott eddig az emberiség - legalábbis hivatalosan - földönkívüliekkel, azonban a Georgiában található Tbilisi Egyetem munkatársai most egy újabb érdekes magyarázattal szolgáltak.

Zaza Osmanov, az intézmény asztrofizikusa szerint ugyanis nagy a valószínűsége annak, hogy az idegenek nem kizárt, hogy már régóta itt vannak köztünk, esetleg a Föld körül keringenek, azonban annyira aprócskák, hogy egyszerűen nem látjuk őket.

Bár a teóriát egyelőre tudományos körökben még nem fogadták el, azonban sokan úgy vélik, hogy ez is egyfajta megközelítése a Fermi-paradoxonnak, noha Osmanov a Neumann-szondák elméletét vette alapul kijelentéséhez - ennek a főszereplői az önreprodukáló, a Naprendszerek felfedezését lehetővé tevő űrjárművek -, hiszen az asztrofizikus szerint nem kizárt, hogy ez az ötlet már más civilizációknak is eszébe jutott. Sőt, ők talán még a miniatürizálással is éltek, így hiába jutottak el a közelünkbe, egyelőre képtelenek vagyunk felismerni a nyomaikat.
magyarázattal szolgáltak.'>
3 hozzászólás

Porthos

4 éve, 10 hónapja és 15 napja

És ez így is lehet valószínűleg.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 10 hónapja és 15 napja

Tulajdonképpen logikus.

válasz erre

Fikarc

4 éve, 10 hónapja és 15 napja

Ez már sokszor felmerült eddig is, és szerintem simán van benne ráció!

válasz erre