Egy trombitás mobilapp miatt pereskedett évekig egy fejlesztő Donald Trumppal

2017. augusztus 18.
3.4181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Tom Scharfeld életéből hat teljes évet vett el, hogy Donald Trumppal, a milliárdosból időközben az Egyesült Államok elnökévé vált politikussal pereskedett, miután ügyvédei beperelték az akkor még egyetemista fejlesztőt.

Az ok legalább olyan humoros, mint maga az egész történet, amely onnan indul, hogy Tom készített egy iTrump névre keresztelt trombitás mobilappot - lévén a trump angolul trombitát jelent -, amit annak rendje és módja szerint fel is töltött az App Store-ra, ahonnan 3 dollár ellenében bárki letölthette az oktatóprogramot. Legalábbis addig, amíg Donald Trump ügyvédei rá nem találtak!

A férfit ugyanis a milliárdos jogászai levélben megkérték, hogy azonnal változtassa meg az applikáció címét, mert ezzel negatívan befolyásolja a milliárdos évek alatt felépített hírnevét, és ha nem tesz eleget ennek a kérésnek, akkor jogi útra terelik az eseményeket.

Szerencsére Tom nem az a fickó, aki könnyen fejet hajt, így vállalta a pereskedést, sőt még ügyvédet sem fogadott magának, inkább mindent elolvasott és áttanulmányozott a témához kapcsolódó jogi kérdésekben, első győzelmét pedig már 2013-ban elkönyvelhette.

Ekkor ugyanis bíróság előtt bizonyította, hogy a trump egy teljesen általános kifejezés, ami nem elég, hogy hangszernév, mindemellett a Bibliában sokkal előbb használtak, mint a milliárdos, de maga az app sem köthető Trump tevékenységéhez, így a per teljesen értelmetlen.

Az ügyvédek azonban nem hagyták annyiban a dolgot, fellebbeztek, és egy újabb négy éves folyamat vette kezdetét, ami a múlt héten zárult, méghozzá sikerrel, hiszen Tom nyert, ezáltal mindenki nevében elérte, hogy a Trump Organization a jövőben semmiféle kizárólagos jogot se tarthasson a trump kifejezésre olyan applikációk esetében, amelyek nem az elnökhöz kapcsolódnak.
5 hozzászólás

Huginn

7 éve, 3 hónapja

Mobil alkalmazás? Minek az, amikor van ilyen is: http://trumpdonald.org/ röhögő smiley

válasz erre

muki

7 éve, 3 hónapja

No komment. Ehhez már tehetség kell.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 3 hónapja

Egy egész hadseregnyi ügyvédje lehet, de komolyan mind ennyire kretén?
Ezt most találtam wikin: Trump, slang for noisy flatulence röhögő smiley

válasz erre

Levi87

7 éve, 3 hónapja

Te jó ég, mennyire szánalmas ez a pali. wtf smiley

válasz erre

technomancer

7 éve, 3 hónapja

Óriási! röhögő smiley Nem is értem mit akartak elérni? Hogy ne használhassa senki a trump szót? röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre