Egy több százezres Trump-szimpatizáns csoportot tiltott le a Facebook a napokban

2020. november 09.
19.3721
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Sokak szerint a történelem eddigi legnagyobb választási csalása zajlott le az emberek szeme előtt a múlt héten az Egyesült Államokban - mindkét részről -, amihez ráadásul a közösségi oldalak és a médiumok is asszisztáltak - ki-ki a maga oldalát erősítve.

A Facebook például nem igazán szívleli a Trump-szimpatizánsokat, ez derült ki abból, hogy Zuckerberg nagyhatalma egyszerűen letiltotta az oldalról a Stop the Steal névre keresztelt Trump-szimpatizáns csoportot, melynek több mint 350 ezer ember volt a tagja, akik kivétel nélkül Donald Trump követői voltak.

A csoport törlésének az oka állítólag az volt, hogy álhíreket terjesztettek a választási csalások kapcsán, de akadtak olyan tagok is, akik erőszakra buzdítottak, csakhogy ez normális esetben még nem szokott okot adni arra, hogy felfüggesszenek egy ekkora közösséget, pláne az Egyesült Államokban, ahol papíron szabad véleménynyilvánítás van. Legalábbis addig, amíg az emberek nem nyilvánítanak véleményt.
5 hozzászólás

Harder

3 éve, 8 hónapja és 3 napja

Érdekes a súlyozás a fészbukknál. Nagyon durva dolgok jönnek néha velem szembe, és hiába jelentem, meg jelentjük többen, le****ják.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 8 hónapja és 4 napja

Ha megszegték a szabályokat, akkor ez van. Feltételezem hogy ez történt. A szándékos hazudozás, félrevezetés pl szabályszegés.

válasz erre

zender

3 éve, 8 hónapja és 4 napja

Szabad ország mi... röhögő smiley

válasz erre

inkognito

3 éve, 8 hónapja és 4 napja

A sok marha amcsi.

válasz erre

rDAVE

3 éve, 8 hónapja és 4 napja

Teljesen bolondok moderálják a twittert és facebookot. Azt hiszik a tiltással "megjavítják" az embereket, de csak dühösebbek lesznek és átköltöznek másik platformra. Amennyi fegyver van magán kézben Amerikában és amennyire megugrott idén a fegyvervásárlás... Jobb lenne nem cukkolni őket.

válasz erre