Egy teljes évtized után most először lőtt ki űrhajósokat a Space Adventures

2021. december 08.
62.3841
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
December 8-án egy Szojuz űrhajó indult két japán magánűrhajóssal és egy Roscosmos űrhajóssal, ami a Space Adventures űrturisztikai vállalat első űrrepülése egy teljes évtizede.
 

A Szojuz-2.1a rakéta a kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről keleti idő szerint hajnali 2:38-kor emelkedett a magasba, és kilenc perccel később állította pályára a Szojuz MS-20-as űrhajót. Az űrhajó keleti idő szerint 8:40-kor dokkolt a Nemzetközi Űrállomás Poisk moduljához.

A Szojuz űrhajó parancsnoka egy Roscosmos űrhajós, Alekszandr Miszurkin, fedélzetén két magánűrhajóssal. Az egyikük, Yusaku Maezawa, azaz "MZ" a Zozo divatáru-kiskereskedő milliárdos alapítója. A másik, Yozo Hirano, Maezawa kísérője, mint produkciós asszisztens, aki videókat forgat, amelyeket Maezawa később az interneten fog közzétenni.

Amellett, hogy Maezawa tevékenységét filmezi az állomáson, Hirano a Baylor College of Medicine Translational Research Institute for Space Health (TRISH) számára végez majd orvosbiológiai kutatásokat. Adatokat fog gyűjteni az űrrepülési környezetnek, különösen a mikrogravitációnak az emberi szervezetre gyakorolt hatásairól.
3 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Micsoda kis dzsámobori.

válasz erre

techiii

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Jó sok idő eltelt.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Kezd beindulni nagyon a biznisz!

válasz erre