Egy tanulmány szerint még 2024-ben is jelen lehet a járvány, ha nem követjük a közösségi távolságtartást még évekig

2020. április 15.
10.7881
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Tűkön ülve várjuk már a koronavírus-járvány végét, hogy ismét visszaálljon minden a régi kerékvágásba, azonban ebbe a képletbe könnyen belerondíthat az a jövőkép, amit egy harvardi tanulmány vezet fel, miszerint még 2022-ben is érezni fogjuk a vírus hatásait.

A szociológusok szerint a járvány végeztével is figyelni kell majd arra, kivel fogunk kezet, kit ölelünk meg, ám azt is hozzáteszik, hogy a fertőzés megújulása még 2024-ig lehetséges lesz, éppen ezért egészen 2022-ig érdemes lenne követni a mostani közösségi távolságtartásra vonatkozó utasításokat, hogy megálljt parancsoljunk a világjárványnak.

A tanulmányban egészen konkrétan úgy fogalmaznak, hogy a COVID-19 betegség teljes előfordulása az elkövetkező öt évben kritikusan attól függ, hogy a kezdeti járványhullám után rendszeres keringésbe lép-e, ami viszont elsősorban a fertőzés által kiváltott immunitás időtartamától függ.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Maga a vírus nem fog eltűnni, ehhez nem kell semmilyen tanulmány. Hogy miként tudunk védekezni ellene, az a kérdés inkább.

válasz erre

Levi87

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Szerintem sok sok évig itt lesz, csakúgy mint a rendes influenza.

válasz erre

TEchie

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Azért reméljük addigra már tudunk védekezni valamelyest ellene...

válasz erre

login_password

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Egészen addig jelen lesz, amíg nincs gyógyszer rá. Ez sajnos ilyen és ezt fel kell fogni.

válasz erre