Egy tanulmány szerint a jövő kolonizálói elszokhatnak a modern nyelv normáitól

2020. július 19.
3.7811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ahhoz, hogy egy másik csillagrendszert tudjon kolonizálni az emberiség, még rengeteg időnek kell eltelnie, egy tanulmány kimondja, hogy multigenerációs projekt lesz, és bizony egy komoly probléma ütheti fel a fejét a kaland során.

Andrew McKenzie és Jeffrey Punske Kansas-i nyelvészek szerint a lingvisztika, mint olyan, gátat fog szabni a kolonizálók közötti kommunikációban, főleg abból kifolyólag, hogy az utazók nem tudnak kommunikálni majd a Földdel: ha mondjuk tíz évig tart, míg hazajut egy üzenet az egyik kolonizálótól, és csak utána érkezik válasz egy olyan szimpla kérdésre, hogy "hogy vagy?", akkor senki nem akar majd üzengetni.

Ennek eredményeként előfordulhat, hogy a gyarmatosítóknak régimódi angollal (vagy kínaival, orosszal, vagy bármilyen választott nyelvvel) kell kommunikálniuk, amiből fakadóan azt javasolják a tanulmányban, hogy érdemes lenne egy kibővített lingvisztikai tréninget biztosítani majd a kolonizálók számára, hogy ne feledjék el a modern nyelvi normákat, és még véletlenül se kezdjen visszaesni a tudásuk ezen a téren (a használat hiányából kifolyólag).
tanulmány kimondja, hogy multigenerációs projekt lesz, és bizony egy komoly probléma ütheti fel a fejét a kaland során.'>
5 hozzászólás

Kisfaludy82

4 éve, 26 napja

A mi életünkben ez úgysem fog számítani... Ez kétszáz év még...

válasz erre

Fikarc

4 éve, 26 napja

Szerintem lesz egy saját nyelvük, vagy valami szlenges nyelvvé alakul az angoljuk vagy ilyesmi.

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 26 napja

Jogos felvetés, komoly ráció van benne! Kíváncsi leszek, hogy oldják meg, na meg arra is hogy élek-e egyáltalán még amikor ez élesben lesz kérdés.

válasz erre

TEchie

4 éve, 26 napja

De érdekes gondolatmenet. Mondjuk lehet is benne valami, manapság is mennyi tájszólás van, még egy ilyen kis országban is, mint a miénk.

válasz erre

inkognito

4 éve, 26 napja

Ez egészen érdekes felvetés és van benne valami.

válasz erre