Egy szenátor teljesen kiakadt, hogy a Facebook minden internetezőről adatot gyűjt

2018. április 17.
2.3261
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási sajtóvisszhang társaságában zajlott le a múlt héten Mark Zuckerberg kihallgatása, az Amerikai Kongresszus ugyanis az adatkezelési botrány miatt beidézte a Facebook vezérét, akinek nyilatkozatai még mindig pattognak a sajtóban.

Legutóbb Ben Luján szenátor fakadt ki Zuckerberg szavaira, akinek utólag esett le, hogy a közösségi oldal olyan emberekről is folyamatosan gyűjtötte az adatokat, akik soha nem jártak még a Facebookon, sőt nem is regisztráltak rá, ergo nem fogadtak el adatvédelmi szerződéseket, és nem is járultak hozzá ahhoz, hogy bárki kémkedjen utánuk.

Mindez persze nem meglepő azoknak, akik mindennap benne vannak az internet és a közösségi oldalak világában, azonban a szenátor szerint számára és más törvényhozók számára nagy meglepetést okozott mindez, azt pedig egyenesen ijesztőnek nevezte, hogy Zuckerberg nem volt hajlandó a nyilvánosság előtt beszélni arról, hogy ezeket az adatokat pontosan mire használják fel.

Luján szenátor szerint a törvényhozásnak fogalma sincs erről az egészről, azonban a kirobbant botrány után kénytelenek lesznek kezdeni valamit a helyzettel, hiszen illegális adatgyűjtésről van szó, amit még a Facebook sem engedhet meg magának.
3 hozzászólás

Harder

1 éve, 6 napja

Szegény ****i tényleg ennyire naiv?

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 6 napja

Mondjuk ez akármennyire is meglepetés neki, és mondjuk sokan tudunk róla hogy így működik, rohadtul nem tiszta játék.

válasz erre

betyár

1 éve, 6 napja

jó hogy rájött.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink