Egy sérülékenység miatt bárki átírhatja más üzeneteit a WhatsApp-on

2019. augusztus 09.
3.2381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb jelentős sérülékenységet találtak a WhatsApp rendszerében, a Check Point Research biztonsági elemzői ugyanis ráleltek a hibára, melyen keresztül egy hacker könnyedén módosítani tudja bárkinek a beszélgetését, ezáltal bele is leshet a privát üzenetekbe.

Bár a hibát már tavaly felfedezte a biztonsági vállalat, azonban nem elég felismerni, bizonyítani is kell azt, ennek érekében pedig kifejlesztettek egy programot, amivel bemutatták, hogy hiába vannak titkosítva a WhatsApp üzenetei, egy külső fél egy megfelelő szoftverrel könnyedén elolvashatja, sőt manipulálhatja is őket.

Ha mindez nem lenne elég, egy felkészült hacker nemcsak az üzeneteket, még a küldő vagy a fogadó felet is meg tudja változtatni, vagyis olyan kellemetlen helyzetbe tudnak hozni másokat, ami akár egy zsarolás vagy más súlyosabb bűncselekmény alapját is képezhetné.

Hogy a biztonsági cég miért hozta nyilvánosságra a WhatsApp asztali- és mobilos változatában egyaránt megtalálható hibát még azelőtt, hogy a Facebookkal egyeztettek volna, az nem derült ki, de a közösségi oldal szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy már dolgoznak a sérülékenység elhárításán.
2 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 15 napja

Jók ezek az appok...

válasz erre

TEchie

1 éve, 2 hónapja és 15 napja

Az kemény!

válasz erre