Egy ruhamárka maximumra emelte a gerillamarketing fogalmát a Wikipédián

2019. június 04.
3.4431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Wikipédia kapcsán köztudott, hogy nem az a tipikus hely, ahol az ember hirdetéseket lát viszont, de azért vannak trükkök, melyek segíthetnek abban, hogy az enciklopédia erősíteni tudjon egy-egy brandet vagy márkanevet.

Ezt használta most ki a The North Face nevű ruhamárka is, akik úgy döntöttek, hogy átverik egy kicsit a Wikipédiát egy túlzás nélkül arcátlan gerillamarketinggel, aminek részeként a vállalat néhány megbízott munkatársa az összes releváns szócikkben a gyártó által megálmodott ruhákról készült fotókra cserélte a korábbi képeket.

Mindezt azzal a célzattal, hogy egyrészt direkt módon reklámozzák ruháikat, hovatovább manipulálják a keresőmotorokat, amiből természetesen hatalmas botrány lett, a The North Face pedig azzal próbált védekezni, hogy akciójukat maximálisan a Wikipédia együttműködésével valósították meg.

Mint később kiderült, ez is hazugság, így a gyártó kénytelen volt elnézést kérni a történtekért, és azzal magyarázták az esetet, hogy munkatársaik nem tanulmányozták át elég alaposan a Wikipédia szabályait. Persze lehet, hogy ez is a gerillamarketing része volt, hiszen mint ismert: a negatív reklám is reklám!
4 hozzászólás

Kisfaludy82

5 éve, 3 hónapja és 24 napja

Ezzel minden értelmes embernél leírták magukat.

válasz erre

login_password

5 éve, 3 hónapja és 24 napja

ez elég csúnya dolog.

válasz erre

Direktor

5 éve, 3 hónapja és 24 napja

Remélem kapnak egy rohadt nagy büntetést. ****házi banda.

válasz erre

Mordorer

5 éve, 3 hónapja és 24 napja

Mekkora patkányok. meglepett smiley

válasz erre