Egy rossz árazás miatt milliárdokat bukott egy cég a Black Friday miatt

2019. december 03.
4.3691
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miközben hazánkban még mindig az év legnagyobb átverése a Black Friday - tisztelet a maroknyi kivételnek -, addig külföldön gyakran találkozhatunk kiváló ajánlatokkal, melyek között néhány esetben egészen elképesztő akciókba is belefuthatunk.

Pontosan ilyen volt múlt pénteken a svéd Foreo által kínált UFO okos arcmaszk is, melyet a gyártó szeretett volna akciós áron kínálni vásárlóinak néhány óráig, azonban sikerült valakinek nagyon komolyan elrontani a termék árazását, így történhetett, hogy a 279 dollárba kerülő eszközt 10 dollárért kezdték el kínálni, vagyis 90 ezer forint helyett mindössze 3 ezerért szerezhettek maguknak egyet az okoskütyüből az intelligens szépülésre vágyó vásárlók.

Bár a gyártó oldala többször összeomlott, akkora túlterhelést kapott, azonban a hibát állítólag csak az esti órákban fedezték fel, arra pedig már közel 40 ezer darabot eladtak a termékből, ezzel közel 11 millió dolláros, azaz több mint 300 milliárd forintos veszteséges generálva a gyártónak.

A Foreo alapítója szerint egy véletlen emberi mulasztásból jött össze ez az óriási veszteség, amivel kapcsolatban elmondta még, hogy mindenki megnyugodhat, a megrendelt termékeket rendben kiszállítják majd.
3 hozzászólás

Direktor

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ügyes de legalább kifizették.

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Na ez az igazi bukó!

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 3 hete és 5 napja

Hát igen, a világ jobb részein így is kötelező teljesíteni a vásárlást.

válasz erre