Egy professzor szerint nagy veszélyt hordoz az űrbe kiküldött Tesla Roadster

2018. március 01.
4.4761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb tudós szólalt fel Elon Musk és a SpaceX február 6-án fellőtt Falcon Heavy rakétája, pontosabban az általa szállított Tesla Roadster ellen, Jay Melosh, a Purdue Egyetem professzora szerint ugyanis a járgány komoly fenyegetést jelent.

Hogy miért? A professzor úgy véli, hogy a baktériumok miatt, lévén az autón rengeteg olyan baktérium telepedhetett meg, melyek normál körülmények között soha nem jutottak volna el az űrbe és a Marsra, hiszen úgy értesült, hogy a SpaceX nem, vagy csak részlegesen sterilizálta az elektromos autót a kilövés előtt.

A professzor szerint van oka feltételezni, hogy a járművel kiküldött földi organizmusok elterjedhetnek a Marson, sőt akár meg is hódíthatják maguknak a vörös bolygót, ezáltal a későbbi kutatások során téves eredmények születhetnek.

A kijelentéssel kapcsolatban csak egyetlen probléma van, hogy a jármű soha nem fogja elérni a Mars légkörét sem, nemhogy a felszínét, így sejtésünk sincs arról, hogy ebben a formában miként jelenthetnének fenyegetést a rajta utazó baktériumok.
5 hozzászólás

anyád

1 éve, 11 hónapja és 6 napja

kellet neki a fél perc hírnév...

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 11 hónapja és 6 napja

Brit tudós az emberünk?

válasz erre

Levi87

1 éve, 11 hónapja és 6 napja

Ezen most komolyan aggódik bárki is?

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 11 hónapja és 6 napja

Hát én ezen azért nem aggódnék.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 11 hónapja és 6 napja

Don't panic

válasz erre