Egy professzor szerint életre utaló nyomok vannak a Marson

2018. március 06.
2.9131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes bejelentéssel szolgált a napokban Barry DiGregorio, a Buckingham Egyetem asztrobiológus professzora, aki szerint a NASA legutóbbi felvételeit áttanulmányozva életre utaló nyomokat talált a vörös bolygón.

A professzor a Curiosity által az idén bemutatott felvételeket vetette alá alapos tanulmányozásnak, és megakadt a szeme a Gale kráterben látható kristályos képződményeken, melyek ugyan rendkívül aprók, nagyjából egy magnyi méretűek, azonban az asztrobiológus szerint azt bizonyítják, hogy ha most nincs is, de egykoron biztosan volt szerves élet a planétán.

Ezekről a fosszíliákról van szó:

Egy professzor szerint életre utaló nyomok vannak a Marson - 2. kép

A bejelentésre természetesen a NASA is reagált, azonban kutatóik sokkal szkeptikusabbak a témában, ezáltal úgy vélik, hogy a kristályok semmit sem bizonyítanak. DiGregorio szerint azonban az űrkutatási hivatal megint titkolózik - akárcsak korábban az idegenekkel -, ezáltal elhatározta, hogy bizonyítékait és elméletét nem engedi szőnyeg alá söpörni, a jövőben így több előadást is tartani szeretne a témában.
3 hozzászólás

Porthos

6 éve, 7 hónapja és 20 napja

Ha ezt összevetjük a múltkori felébreszthető élőlények cikkel akkor máris összeáll a kép és ezekből lesznek az alienek.

válasz erre

Levi87

6 éve, 7 hónapja és 20 napja

Laikusként én is azt mondanám hogy ezek szerves maradványok de ha a NASA azt mondja hogy nem az, akkor nekik jobban hiszek mint egy random profnak.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 7 hónapja és 21 napja

Mondjuk tényleg úgy néz ki! meglepett smiley

válasz erre