Egy óriási kukára hasonlít, de mégis itt a világ első robotzsaruja!

2017. január 23.
3.2371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyelőre még nem tudni, hogy csak egy közönséges átverésről van-e szó, vagy komolyan gondolta-e mindezt a Knightscope gyártója, azonban a brigád nemrégiben az utcákra is kiküldte azokat a robotzsarukat, amelyek azt a célt szolgálják, hogy kiszűrjék a bűnözést.
 

Az R2-D2 és Mikrobi kukaszerű keresztezéseként leírható kis szerkezetet a gyártók bár egyelőre még csak tesztelik, ezáltal nem várható, hogy holnap minden nagyváros utcáit elárasztják majd, ellenben Chelsea-ben például már több kilométert is megtettek az első ilyen robotszaruk, amelyeket nemcsak kinézetük, hanem futurisztikus hanghatásuk miatt is nagyon nehéz komolyan venni.

A kérdéses gépek egyébiránt állítólag rengeteg érzékelővel vannak felszerelve, amelyek képesek felismerni bármilyen bűnesetet, és amennyiben ilyesmit tapasztalnak maguk körül, rögtön értesítik is a hatóságokat, miközben videóval és hangfelvétellel örökítik meg a látottakat.

A kis gépezetek első körben állítólag belső tereken, áruházakban járőröznének és segítenék a biztonsági őrök munkáját, de ehhez szükséges, hogy a mostani akcióval felhívják rájuk a befektetők figyelmét.

Nézd nagyban ezt a videót!2 hozzászólás

Santonio

5 éve, 10 hónapja és 22 napja

Az aztán igen!

válasz erre

inkognito

5 éve, 10 hónapja és 22 napja

Ez elég komolytalan egy robotzsarunak.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink