Egy olasz városban annyira rossz a Google Térkép, hogy táblával tiltják a használatát

2019. október 18.
11.3531
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A rendszeres GPS-használók bizonyára tisztában vannak vele, hogy a kérdéses rendszerek - főként kezdetben - olyan anomáliákkal rendelkeztek, melyek sokaknak egy életre elvették a kedvüket a digitális tájékozódástól.

Mára a technológia rengeteget fejlődött, azonban sok esetben még mindig találkozhatunk érdekes megoldásokkal, így az olaszországi Baunei városában például különleges közúti táblákkal figyelmeztetik arra az embereket, hogy ha jót akarnak maguknak, inkább ne használják a Google Térképet, mert valamiért nem pontos a településen.

A BGR beszámolója szerint az utóbbi években mindennapos eset volt, hogy a Google Térképre hagyatkozó turisták alaposan eltévedtek a városban, emiatt pedig a város polgármestere úgy határozott, hogy táblákat helyez ki szerte a településen, melyeken felhívják az emberek figyelmét, hogy senki ne kövesse a Google Térkép útvonalait.

Egy olasz városban annyira rossz a Google Térkép, hogy táblával tiltják a használatát - 2. kép

A helyi polgármester adatai szerint több mint 140 mentőakcióra volt szükség csak az elmúlt két évben azért, mert a Térkép rossz irányba vitte a turistákat. A legtöbb esetben autós elakadásokról volt csak szó, de néhányszor életveszélyes helyzeteket is el kellett hárítaniuk.
4 hozzászólás

betyár

9 hónapja, 2 hete és 3 napja

Sosem szabad teljes mértékben egy ilyen appra hagyatkozni.

válasz erre

inkognito

9 hónapja, 2 hete és 4 napja

Szerintem ezt sok helyen ki lehetne rakni.

válasz erre

technomancer

9 hónapja, 2 hete és 4 napja

Az igen! )D

válasz erre

Porthos

9 hónapja, 2 hete és 4 napja

Egyébként is egyre butább. Sokszor megbolondul, azt se tudja hol van körbe körbe forog a térkép meg ilyenek. Forgalmat sem tudja rendesen felmérni már. Valamit nagyon elrontottak rajta..

válasz erre