Egy Mozilla mérnök a Windows Defender mellett kampányol

2017. január 27.
4.4311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Robert O'Callahan egy nyilatkozatában arra szólítja fel a felhasználókat, hogy ne vásároljanak vírusirtókat, illetve ha már rendelkeznek vele, töröljék, kivéve ha az a gyári Microsoft Defender.

A blogbejegyzés egész odáig érdekes volt, amíg a Microsoft megoldását nem emelte ki ennyire hangsúlyosan. A mondanivaló, illetve az egész mögött álló elmélet korrekt, de a megfogalmazás alapján egy álcázott Microsoft kampánynak tűnik.

Röviden foglaljuk össze: Robert O'Callahan arra kéri a felhasználókat, hogy minden third-party vírusirtót, biztonsági szoftvert töröljenek a gépükről, ha pedig a közeljövőben terveznek új licencet vásárolni, felejtsék el, ne költsék ilyenre a pénzüket.

A dolog mögötti elmélet a következő: a mérnök szerint ezek az applikációk a legtöbb esetben csak a saját érdekeiket nézik, így állítják elő őket a fejlesztők és az ott dolgozó biztonsági szakértők. A szoftverek hosszútávú, valós működését a piaci igények miatt nem tudják a való életben szimulálni, így sok esetben valamilyen rejtett inkompatibilitási probléma lép fel a vírusirtó és a operációs rendszer (Windows) között, ami miatt a nagyobb, extra védettség helyett pont hogy támadási felületet nyitnak a kártevők felé.

Kicsit nyakatekert gondolat, de sok vírusirtókkal végzett tesztből hasonló eredményt lehet leszűrni, feltéve, hogy ugyanazon rendszeren tesztelik őket, és szerepel köztük a Microsoft saját megoldása, hiszen a legtöbbször élmezőnyben ha nem éppen az első helyen szerepel.
1 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 10 hónapja és 6 napja

Nem mondom, hogy nem logikus, de mégis fizetettnek hangzik. röhögő smiley Egyébként elvileg ex-mozilla mérnök.

válasz erre