Egymillió dollárt követelnek hackerek egy izraeli biztosítótól

2020. december 07.
35.4561
darkomen profilja, adatai
darkomen
A múlt héten az izraeli Shirbit biztosító rendszerébe hackerek törtek be, ahonnan sikerült megszerezniük a cég ügyfeleinek adatait, dokumentumokat, képeket és hangfelvételeket, amiket el is kezdtek szépen közzétenni az interneten.
 

A BlackShadow névre hallgató hacker csoport nyíltan felvállalta, hogy ők állnak a támadás hátterében és ezt ki is írták saját Twitter oldalukon (amit a Twitter azóta felfüggesztett), majd Telegram-on, egy direkt erre a célra létrehozott csatornán napról-napra tettek közzé több ellopott dokumentumot és információt is, míg végül kiadták a követelésüket.

A BlackShadow csapata a Shiribit-től 50 bitcoint követel azért, hogy leálljanak a szivárogtatással. Ez az összeg a hír írásakor 948.420 dollár, azaz durván 280 millió forint. Jelenleg még nem tudni, hogy a cég enged-e a követelésnek, hogy megvédje az ügyfelei bizalmas adatait, vagy hagyja az egészet.

Az izraeli kiberbiztonsággal foglalkozó cég, a Profero szerint semmi értelme nem lenne kifizetni az összeget, ugyanis a BlackShadow akkor sem állna le a szivárogtatással és igazából ez az egész követelőzés is csak arra játszik, hogy a sajtó előterében maradjon az akció.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

4 hónapja, 3 hete

Gondolom ezután inkább kilép onnan mindenki.

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 3 hete

Jó kis biztosító lehet.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink