Egy milliárd dollárnyi bitcoint foglalt le az amerikai kormány egy sötét webes portálról

2020. november 06.
19.6051
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Silk Road napjaink egyik legnagyobb sötét web portáljának minősül, viszont igencsak lesett mindenki, amikor a héten egy bitcoinos, digitális pénztárcából hirtelen eltűnt egymilliárd dollár értékű virtuális valuta.

Egy ideig senkinek nem volt fogalma arról, hogy hová tűnt abból a bizonyos számláról a valuta, ám most kiderült, hogy valójában az amerikai kormány foglalta le az összeget. Az Igazságügyi Minisztérium jelentette be, hogy a Silk Road elleni polgári per ügy keretében lefoglalta a pénztárca tartalmát, hovatovább a kormány közölte, hogy egy meg nem nevezett hacker segítségével szereztek be nagyjából 70 000 bitcoint, akinek személyazonosságát a kormány ismeri, de a bírósági dokumentumokban egyszerűen "Individual X"-nek nevezik.

Az "Individual X" állítólag valamikor, 2012-ben vagy 2013-ban, feltörte a Silk Road fizetési rendszerét. A kormány szerint a Silk Road létrehozója, Ross Ulbricht, aki jelenleg kettős életfogytiglani büntetését tölti, megfenyegette ezt a személyt, hogy térítse vissza a lenyúlt kriptovalutát, ám az ismeretlen hacker elutasította - ergo már korábban is kapcsolatban állt a Silk Roaddal ilyen olyan formában a személy.
2 hozzászólás

inkognito

3 éve, 8 hónapja és 6 napja

Ejha. Nem kevés.

válasz erre

Levi87

3 éve, 8 hónapja és 6 napja

Akkor most kell levinni gyorsan, hogy megszopják a zsaruk. röhögő smiley

válasz erre