Egy milliárd dollár Linux fejlesztésre

2013. szeptember 17.
3.3801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az IBM négy-öt év alatt egymilliárd dollárt tervez a Power szervercsaládján futó Linux operációs rendszer fejlesztésére fordítani - írja a Wall Street Journal Digits blogja.

Az IBM a Linux legnagyobb támogatóinak egyikeként 2000-ben már bejelentett egy egymilliárd dolláros programot a nyílt forráskódú operációs rendszer fejlesztésére.

A Linux azóta széles körű alkalmazást nyert a szerverrendszerek meghajtásában, elsősorban olyan nagy internetes cégeknél, mint például a Google.Az IBM az egymilliárd dollárt elsősorban a fejlesztési infrastruktúra és a szakembergárda bővítésére kívánja fordítani, hogy segítse a Power szerver felhasználóinak átállását a Unix operációs rendszerről a Linuxra. Kifejezetten erre a célra tervez fejlesztési központot építeni a franciaországi Montpellier-ben az IBM.

Az IBM emellett létrehoz egy ingyenesen igénybe vehető "fejlesztési felhőt" is a Power szervereket használó ügyfelei számára, amelyen Linux alkalmazásokat fejlesztetnek és tesztelhetnek majd.A Linux amellett, hogy az egyik legelterjedtebb szerver  operációs rendszer, alapjául szolgál a mobil eszközökön futótűzként terjedő Android operációs rendszernek is. Az Android operációs rendszeren végzett változtatások általában megtalálják az utat a Linux operációs rendszer forráskódja felé is, és fordítva - mutatott rá Jim Zemlin, a Linux-fejlesztést koordináló Linux Foundation ügyvezető igazgatója.

Az IBM Linux-fejlesztési tervét formálisan a New Orleansban a héten kezdődő éves LinuxCon konferencián jelenti majd be.

Forrás
nincs még hozzászólás