Egy lépéssel közelebb kerültünk az űrből érkező rádiójelek megfejtéséhez

2020. június 03.
6.0631
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Már évek óta okoznak fejtörést a csillagászoknak azok az űrből érkező rádiójelek, melyekről annyi bizonyos csupán, hogy többségükben távoli galaxisok felől jönnek, és az sem kizárt, hogy távoli civilizációk nyomait rejtik.

Bár a rádiójelek gyakoriak, visszafejtésük azonban komoly gondot okoz a tudománynak, de az ausztrál CSIRO munkatársai most egy lépéssel közelebb kerültek a megoldáshoz, lévén már négy rádiójel forrását is sikerült teljes egészében visszakövetniük, melyek több milliárd fényévre eredeztethetők a Földünktől, tehát a jelenlegi ismereteink alapján megközelíthetetlenek.

Ami a legfrissebb kutatás szerint biztos, hogy a rádiójelek nem fekete lyukakhoz kötődnek, mert mindegyik a galaxisok külső részéről jött, olyan közegből, ami komoly párhuzamot ápol a Tejútrendszerrel, bár találtak a kutatók a saját galaxisunkból érkező FRB-t is, melyről megállapították, hogy egy magnetár indította útnak, így nem kizárt, hogy ezek a képződmények felelősek más galaxisok esetén is a rádiójelekért. A bizonytalanság tehát még mindig óriási, de egyre több a lehetséges válasz!
3 hozzászólás

betyár

3 hónapja, 3 hete és 6 napja

Szerintem még messze járunk ezektől.

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 3 hete és 6 napja

Mindig jönnek újabb és újabb teóriák, de sosem jutunk közelebb semmilyen megfejtéshez. Pite még ehhez az emberiség.

válasz erre

Harder

3 hónapja, 3 hete és 6 napja

A mi életünkben ezekre nem derül fény szerintem...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink