Egy kutatás szerint a Twitter az álhírek egyik központja

2018. szeptember 13.
4.1401
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Igencsak meglepő következtetésre jutottak a Winchester Egyetem kutatói, amikor arra kerestek választ, hogy melyik internetes közösségi platform lehet az álhírek központja, hiszen sokan bizonyára a Facebookot neveznék ki azonnal erre a pozícióra.

Csakhogy Michael J. Wood professzor és csapata egészen más következtetésre jutott, a különféle összeesküvés-elméletekhez és a két évvel ezelőtti Zika-járványhoz kapcsolódó álhírek vizsgálata során ugyanis mintegy 25 ezer bejegyzés áttanulmányozásával arra jutottak, hogy a Twitteren terjedtek a legnagyobb mértékben a kapcsolódó téves információk.

A kutatók kiemelték, hogy eredményeikkel nem a Twitter lejáratása volt a céljuk, sokkal inkább az, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy ne higgyenek el forrás nélkül mindent úgy, ahogyan azt eléjük tárják, hovatovább a hivatalos szervek figyelmét is fel akarták hívni arra, hogy a jelenséggel szemben úgy tudnak fellépni a leghatásosabban, ha a Twitteren keresztül szolgáltatnak hivatalos bejelentéseket és cáfolatokat az álhírek kapcsán.
5 hozzászólás

VDemon

11 hónapja, 4 napja

Na ezt tényleg nem gondoltam volna.

válasz erre

Levi87

11 hónapja, 4 napja

Ezt frankón nem hiszem el!

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 4 napja

Facebookot nem bírja megugrani!

válasz erre

rDAVE

11 hónapja, 4 napja


válasz erre

Harder

11 hónapja, 4 napja

Ha azokat követed közvetlenül akiknek a szavaira kíváncsi vagy, ez nem fordul elő.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink