Egy közel 30 tonnás meteorit bukkant fel Argentínában

2016. szeptember 14.
2.1581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy elképesztő méretű, majdnem rekordnagyságú metorit bukkant elő a Földből nemrégiben egy aprócska argentin településen, név szerint Gancedo városkájában - jelentette be Mario Vescovi, a helyi csillagászati társaság vezetője.
 

Az űrből érkezett hatalmas kősziklára egy véletlen kutakodás során találtak rá, miután feltűnt, hogy a földből kinyúló részei egészen más hatást keltettek, mint a körülötte levő rétegek, és miután a csillagászok ásatásokat folytattak körülötte, ráébredtek arra, hogy a valaha talált egyik legnagyobb, nagyjából 4 ezer évvel ezelőtt becsapódott meteoritra bukkantak rá, ami bizonyára elképesztő fény- és hangjelenséggel csapódhatott be a környékre.

A meteoritot a kutatók El Chaco névre keresztelték, és a mérések szerint közel 30 tonnát nyom, ezáltal egy kisebb ház méreteivel vetekedik, és a környéken - ahol meglepően sok nagy méretű meterort találtak már korábban is - határozottan az egyik legnagyobb közé sorolható. A Földön valaha talált legnagyobb meteoritot egyébiránt Namíbiában találták, több mint 60 tonnát nyom és a Hoba névre hallgat.
1 hozzászólás

Kileah

6 éve, 2 hónapja

Az igen! Csak úgy potyognak ide-oda... Remélem évszázadokig nem fognak, jó lenne nem kihalni...

válasz erre