Egy korábbi Apple gyakornok szivárogtatta ki az iOS kényes forráskódját

2018. február 12.
1.9141
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Minden Apple-tulajdonos a lélegzetét visszafojtva figyeli a híreket azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a hozadéka annak a szivárgásnak, aminek részeként a minap kijutott a GitHub-ra az iOS forráskódjának egyik legérzékenyebb szelete.

Hogy ki volt a nagy szivárogtató? A Motherboard magazin munkatársai még a hétvégén közölték, hogy nem tartott sokáig visszakövetni a nyomokat, amelyek egy korábbi Apple munkatárshoz, egészen pontosan egy gyakornokhoz vezettek, aki csak pár hónapot húzott le a cégnél, de ennyi is elegendő volt neki ahhoz, hogy teljesen kilopja az iOS forráskódját.

A sajtó a férfi valódi nevét ugyan elhallgatta, szándékát azonban nem, így az említett forrás úgy értesült, hogy az illető közvetlenül semmi rosszat nem akart - közvetetten annál inkább -, pusztán a barátaival szerette volna megosztani a forráskód egy részét annak érdekében, hogy ők elkészíthessék az operációs rendszer törését, amivel megkerülhető lenne minden iPhone biztonsági korlátja.

Mint később kiderült, a fiú részben hazudott, hiszen a GitHub előtt már a Redditen és a Discordon is próbálkozott a kód szivárogtatására, de ezekről a helyekről szinte azonnal törölték, sőt ma már a GitHubról is lekerült, miután az Apple ezt külön kérte az oldaltól. A tettes ellen bizonyára komoly jogi lépéseket tesz a vállalat.
kijutott a GitHub-ra az iOS forráskódjának egyik legérzékenyebb szelete.'>
3 hozzászólás

Fikarc

6 éve, 7 hónapja és 25 napja

Ha korábban már máshová is kikerült, hogyhogy csak most derül ki ez a dolog? meglepett smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 7 hónapja és 25 napja

Ügyes, büszke lehet magára. Rohadjon a sitten vagy 20 évig az ilyen patkány.

válasz erre

VDemon

6 éve, 7 hónapja és 25 napja

Nem normális a gyerek.

válasz erre