Egy kanadai nő olyan kevés szemetet termel hetente, hogy az elfér egy befőttesüvegben

2018. július 10.
1.4891
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Világszerte szédületes mennyiségű szemetet termelnek hetente a családok, ami hosszabb távon gyakorlatilag fenntarthatatlanná teszi az életet a Földön, de folyamatosan vannak alternatív kezdeményezések - nagyon sokszor egyszerű magánszemélyektől.

Ide sorolhatjuk mostantól Tippi Thole-t, azt a 41 éves kanadai nőt, aki pár hónappal ezelőtt elhatározta, hogy szemétmentes életet próbál élni, ezáltal heti szinten olyan kevés szemetet termelni, hogy az mindig elférjen egy aprócska befőttesüvegben.

A The Washington Post riportjával bemutatkozott grafikus hölgy szerint alapvetően nem volt nehéz dolga, csupán év eleje óta igyekszik olyan helyeken és olyan termékeket vásárolni, melyek nincsenek becsomagolva, miközben saját szatyrokkal, dobozokkal és üvegekkel érkezik minden piacra és boltba.

A nő mindemellett egyre több dolgot próbál elkészíteni a saját kezével - többnyire ételeket, így például vajat is -, az internetről szedett leírások alapján, tapasztalatairól pedig egy blogot is vezet, hogy másokkal is megoszthassa a hulladékmentes élet alapjait.

Az alábbi videó Magyarország területén hol működik, hol nem, de azért betesszük:

2 hozzászólás

Mordorer

7 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nem semmi, mennyi energiát bele fektet. Respect.

válasz erre

CharlieFirpo

7 hónapja, 3 hete és 4 napja

Azért ennyit nem küszködnék a dolog miatt...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink