Egy hónappal az új-zélandi lövöldözés után még mindig fent van a videó Facebookon

2019. április 20.
3.0801
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Több mint egy hónap eltelt az új-zélandi lövöldözés óta, azonban a Motherboard szerint a Facebook és az Instagram felületén továbbra is bukkannak fel videók a történésről, igaz nem a teljes, 17 perces anyag, hanem egyes részletei.

A forrás úgy tudja, hogy a komplett 17 perces felvételt darabjaiban lehet megtekinteni itt-ott, azonban pont olyan helyeken vágják el a felvételt, amik miatt megfoghatná az algoritmus, a rendszer pedig jelzi is, hogy erőszakos tartalom lehet a videóban, így csak egy engedélyezés után engedi azt látni, ellenben utána tárva nyitva áll mindenki számára a megtekintés lehetősége.

A Global Intellectual Property Enforcement Center kiberbiztonsággal foglalkozó vállalat alapítója, Eric Feinberg szerint itt lenne az ideje, hogy a Facebook kicsit jobban a körmére nézzen az emberi moderátorainak és a mesterséges intelligenciát is egy kicsit gatyába rázza.
5 hozzászólás

TEchie

3 hónapja, 2 napja

De mit is várnak? Egy élő vérengzést nem vettek észre, akkor ezt hogy?

válasz erre

login_password

3 hónapja, 3 napja

Az nem semmi...

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 3 napja

Csak gratulálni tudok azoknak is akik pakolgatják fel a videót, azoknak meg főleg akik képtelenek ezeket kiszűrni. Ekkora felelősséggel egy ilyen oldal nem engedheti meg magának ezt a bénázást.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 3 napja

Ennyit a nagy fb algoritmusokról.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 3 napja

Érdekes hogy ezt nem tudják kiszűrni.

válasz erre