Egy hónapig enyhít az USA a ZTE szankcióin, hogy utána ismét szigoríthassanak

2018. július 05.
5.2551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az USA által - egyébként teljesen jogosan - kivetett szankciók miatt a ZTE akkora bajba került, hogy a legutóbbi hírek szerint még egy elromlott amerikai gyártmányú piszoárt sem tudnak megjavíttatni, mert jogilag már azzal is túllépnének határaikon.

A gyártó tehát gyakorlatilag egy ördögi körbe került, ahonnan most az amerikai kormány mutatott nekik egy ideiglenes kiutat, Donald Trump ugyanis elrendelte, hogy a ZTE egy hónapig mentesüljön a kirótt szankciók jelentős része alól annak érdekében, hogy egy kicsit talpra állhasson, és elkerülhesse a bezárást.

Természetesen augusztus 1-jétől ismét az eddigi szankciókkal sújtják a vállalatot, így nem igazán értjük, hogy mi értelme van ennek az egyhónapos felmentésnek, mely határozottan időhúzásnak tűnik csupán ahelyett, hogy tényleges megoldást találnának a problémára.

A BBC cikke alapján ráadásul maga a ZTE sem tudja, hogy mit kezdjen ezzel az alig egy hónapos haladékkal, hiszen ez az idő kevés ahhoz, hogy mindent elrendezzenek maguk körül, ami szükséges lehet a kilábaláshoz.
a legutóbbi hírek szerint még egy elromlott amerikai gyártmányú piszoárt sem tudnak megjavíttatni, mert jogilag már azzal is túllépnének határaikon.'>
4 hozzászólás

techiii

6 éve, 3 hónapja és 15 napja

Tök hülyeség.

válasz erre

Levi87

6 éve, 3 hónapja és 15 napja

Össze vissza kapkod a Trump kormány. Ott is ugyanolyan fejetlenség van mint nálunk. wtf smiley

válasz erre

technomancer

6 éve, 3 hónapja és 15 napja

Eleve nem kellett volna enyhíteni, ez így szánalmas.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 3 hónapja és 15 napja

Nem igazán értem ennek mi értelme.

válasz erre