Egy heves ütközés következtében össze-vissza forog az Oumuamua

2018. február 13.
2.0821
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb rejtélyes részletek láttak napvilágot az októberben felfedezett, és azóta az egyik legkülönlegesebb csillagászati objektumként számon tartott Oumuamua aszteroidáról, melyről a Queen's Egyetem csapata most megállapította, hogy valamiért össze-vissza forog.

A hosszúkás, határozottan szivar alakzattal rendelkező aszteroidáról korábban olyan részletek láttak napvilágot, miszerint egy idegen objektum lehet, de ezt a tudósok időközben elvetették, és inkább egy másik Naprendszerből érkező aszteroidaként tartják számon, melynek frissen felfedezett különleges mozgását annak tulajdonítják, hogy valahol és valamikor nagyon heves ütközést szenvedhetett el.

A kutatók most arra törekednek, hogy az Oumuamuához hasonló objektumokat találjanak az űrben annak érdekében, hogy legyen viszonyítási alapjuk, hiszen ilyen különös mozgású és formájú aszteroidával korábban még soha nem találkoztak Naprendszerünkben.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Kíváncsi leszek, kiderül-e mi okozta ezt a csattanást. Fura lenne ha most az derülne ki hogy valaki szándékosan térítette el pl...

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nagyon figyelnek mostanában erre az aszteroidára.

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Hihetetlen ez a forma.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink