Egy héttel később érkezett a legújabb Linux Kernel

2017. május 01.
3.1381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Ahogy az ismert, egy hét csúszás történt a Linux Kernel legújabb verziójának fejlesztési ciklusában, így az április 23-ai dátum kitolódott, szerencsére több váratlan probléma nem gátolta a munkát, így a tervezett későbbi dátumot tartani tudták, és az éjszaka folyamán debütált a stabil verzió.

Az elmúlt két hónapban minden bizonnyal nem unatkoztak a Linux Kernel fejlesztői, hiszen március eleje óta nyolc darab RC kiadás érkezett, amely eggyel több mint a tervezett, ami egy olyan probléma miatt történt, amelynek megoldása több időt követelt a csapattól, mint azt várták, így Linus Torvalds biztonságosabbnak látta, ha csak egy héttel a tervezett után jelenik meg a 4.11.

Szerencsére a módosított dátumot már nem gátolta semmi, így tölthető a Linux Kernel 4.11 stabil verziója. Az újdonság sok téren fejlődött az elődhöz képest, a frissített illesztőprogramok mellett új hardver architektúra támogatást is hozott, mostantól az Intel Gemini Lake SoC-jaival szerelt eszközök is a kompatibilitási listán vannak.

Talán a fenti a legfontosabb változás, de mellette természetesen minden fájlrendszer, minden driver és szinte az összes algoritmus ráncfelvarrást kapott, így nem csak a legújabb hardverrel rendelkező gépek alatt futhat tökéletesen a Linux Kernel 4.11, hanem a régebbi vasakon is.
2 hozzászólás

Ronalddo

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Ezért (is) imádom a Linuxot. Mikor csúsztatna azért a Microsoft, hogy bővítse a kompatibilitási listát? Nagyjából SOHA.

válasz erre

VDemon

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Mondjuk ezért érthető és megbocsájtható a csúszás.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink