Egy hét csúszással, de csak megérkezett az új Linux Kernel

2017. november 13.
8.0111
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Linus torvalds elérhetővé tette a Linux Kernel legújabb változat, amely már a 4.14-es verziónál tart, ezzel párhuzamosan pedig elindult a 4.15-ös változat fejlesztése.

Linus a múlt héten kicsit szomorúan tudatta, hogy a terv nem jött össze, így csak egy újabb RC kiadás érkezik, ami azt is jelentette, hogy késik a stabil verzió, de szerencsére a másodlagos mérföldkövet tartani tudták, így számos javítással érkezett a Linux Kernel 4.14 LTS.

A funkciólistát tekintve az illesztőprogramok jelentős javulást hoznak a hardveres komponensek működésében, de számos teljesítménynövelő megoldást sikerült integrálni.

Ezek közül egyértelműen a kiterjesztett memória és tárhely kezelés az, amivel könnyen eladhatóvá teszi a Linux Kernel 4.14-et, ugyanis előbbi esetében 128 PiB virtuális és 4 PiB fizikai korlát van, míg utóbbi eseténe 256 TiB és 64 TiB ugyanez a két jellemző.
2 hozzászólás

Harder

11 hónapja, 6 napja

Nekem pont a hardver az amivel nem igazán voltak problémáim sosem Linux alatt. Érdekes hogy mégis az ki van emelve mindig a javításokban, vagy új verziókban.

válasz erre

VDemon

11 hónapja, 6 napja

Bár minden csak ilyen keveset csúszna...

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink