Egy hatalmas galaktikus ütközés változtatta meg több milliárd éve az egész galaxisunkat

2018. július 08.
5.6211
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas galaktikus tragédia történt 8-10 milliárd évvel ezelőtt - állítják a Cambridge-i Egyetem és az Európai Űrügynökség szakértői egy közös kutatásban, mely akkora erejű volt, hogy annak hatása alapjaiban formálta át egész galaxisunkat.

A kutatók konyhanyelven úgy fogalmazták meg az eseményeket, hogy a Tejútrendszer egy másik galaxissal gyakorlatilag frontálisan ütközött, aminek hatására a galaxis külső és belső szerkezete egyaránt megváltozott, sőt mi több, akad olyan galaxis - egészen pontosan a Sousage -, mely lényegében szétrobbant a tragédia hatására, de nyomai és darabkái a mai napig itt keringenek körülöttünk.

A kutatók szerint a Sausage egykoron egy gigantikus galaxis volt, mely az akkor még csak fiatal Tejútrendszerrel ütközött, ami alapjaiban befolyásolta annak szerkezetét, így a belső vidékén szétszóródott darabkák sűrűbbé tették ezeket a részeket, a külső peremeken pedig csillagokból összetevődő holdudvart hoztak létre.
4 hozzászólás

inkognito

8 hónapja, 1 napja

Nem semmi.

válasz erre

VDemon

8 hónapja, 1 napja

Azért arra kíváncsi lennék, hogy jutottak ezekre a következtetésekre. Az a baj ezzel az egésszel hogy ez semmi más mint fantázia szüleménye, és ezek csak tippek. Mostanában pedig többször derül ki hogy tévedtej a csillagászok, mint az hogy valamire tényleg rábukkantak.

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 1 napja

Ez milyen durva!

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 1 napja

Ezeket vajon hogyan tudják megállapítani?

válasz erre