Egy funkció, amit mindenki elfelejtett az iPhone 8 kapcsán

2017. szeptember 04.
3.0961
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Már csak 8 nap és debütál az Az Apple jubileumi kiadású iPhone-ja, amivel kapcsolatban már nagyon sok mindent tudunk, vagy tudni vélünk, ám a start közeledtével az apróbb funkciókról is lehullni látszik a lepel.

Az iPhone 8 vagy X, nevezzük bárhogy, a Samsung Galaxy S8-hoz hasonlóan kávamentes dizájnnal érkezik, a vele párhuzamosan debütáló iOS 11-ben pedig az új dizájnhoz alakították a szoftveres funkciókat, így például sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a gesztus alapú vezérlésre, valamint a multitaskingra annak érdekében, hogy ne csorbuljon a felhasználói élmény.

De mi a helyzet a home gombba integrált funkciókkal, amik előbbi eltűnösével valahogy tovább kellene, hogy működjenek? Erre az apró, ám fontos funkcióra derült ma fény.

A korábbi modellek esetében a home gomb hosszan való lenyomásával tudtuk életrekelteni az Apple személyi asszisztensét, Sirit. Mivel ez a hardveres gomb eltűnik, valahogy máshogy kell elindítani a szoftvert, de fontos, hogy hasonlóan gyorsan és egyszerűen sikerüljön mindez. A mérnökök maradtak a fizikai interakciónál, így a lezáró gomb lenyomásával indíthatjuk majd Sirit.
3 hozzászólás

Fikarc

9 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ésszerű döntés oda tenni.

válasz erre

technomancer

9 hónapja, 1 hete és 3 napja

Milyen pörgés vana. téma körül! Pár nap és kiderül minden.

válasz erre

Kileah

9 hónapja, 1 hete és 3 napja

Logikus lépés, szerintem teljesen jó is lesz ott.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink