Egy friss tanulmány kimondja, 30 éven belül kipusztulhat az emberiség a klímaváltozás miatt

2019. június 04.
5.3801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az ausztráliai, főként a klímaváltozással foglalkozó Breakthrough National Centre for Climate Restoration szervezet egy vészjósló figyelmeztetést publikált, természetesen az éghajlatváltozás kapcsán.

Konkrétan egy olyan apokaliptikus forgatókönyvet vázoltak fel, miszerint 2050-re a bolygónk körülményei átlépnek egy küszöböt, ami az emberiség túlélési feltételeit illeti, azaz más szavakkal: 30 éven belül kipusztulhat az emberiség.

A 2020-2030-as évtizedben szerintük a kormányszervek nem tudják majd betartani a Párizsi éghajlatvédelmi egyezményben foglaltakat, így képtelenek lesznek meggátolni a Föld hőmérsékletét az emelkedéstől. Legalább 3 foknyi hőségemelkedést várnak.

2030-ra várják a hősugárzás csúcsát, amikor már évente legalább húsz napig fog halálos fenyegetést jelenteni a globális populáció 55%-ára, valamint lesznek kontinensek, ahol az aszály, a futótűz és a folyók kiszáradása fog komoly veszélyt jelenteni. A halálos hősugárzás Nyugat-Afrikában évi 100 napra lesz tehető szerintük, az élelmiszergyártás is súlyos visszaesésben fog részesülni, sőt bekövetkezhet a már régóta rebesgetett forgatókönyv, miszerint fegyveres ütközetek fognak zajlani a készletekért.
publikált, természetesen az éghajlatváltozás kapcsán.'>
4 hozzászólás

CharlieFirpo

5 éve, 3 hónapja és 16 napja

Csodás jövőkép... wtf smiley

válasz erre

Harder

5 éve, 3 hónapja és 16 napja

Nem kell ehhez harminc év sajnos. szomorú smiley Nem vagyok szakértő, csak egy laikus szemlélő, de közel a vég.

válasz erre

Levi87

5 éve, 3 hónapja és 16 napja

****a. szomorú smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 3 hónapja és 16 napja

Az a rohadt ijesztő hogy reálisnak tűnik... szomorú smiley

válasz erre