Egy férfi és a rabszolgája csontvázára leltek, akik a Pompeji vulkánkitörésben lelték halálukat

2020. november 22.
54.9691
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Közel 2000 évvel ezelőtt történt a Vezúv halálos kitörése Pompejiben, de a borzalmas esemény további bizonyítékai a mai napig mutat újdonságokat, hiszen most ebből az időszakból részben férfi csontvázak kerültek elő - közölték szombaton az olasz Pompei régészeti park tisztviselői.
 

A romok feltárása során két csontvázat találtak egymás mellett fekve a szürke hamu rétegben, legalább 2 méter mélyen. A csontvázakat a cryptoporticus nevű földalatti folyosó mentén található mellékhelyiségben találták meg.

A koponyákat és fogakat tanulmányozva a régészek megállapították, hogy az egyik férfi 18 és 25 év közötti volt. A fiatalember gerincoszlopában a lemezek sérültnek bizonyultak, ami arra késztette a régészeket, hogy feltételezzék, rabszolgaként végzett fizikai munkát.

A régészek úgy vélik, hogy ez a két férfi hirtelen halált halt, mégpedig nem az első kitörés, hanem a második kitörés során, amely a hajnali órákban érte Pompejit és környékét, és a városban még mindig életben maradt túlélők halálához vezetett.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Azt gondoltam volna, már mindent feltártak arrafelé.

válasz erre

muki

1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Aszta de durva látvány.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 5 napja

De fura hogy még most is találnak új csontvázakat.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink