Egy fejlesztő kényszerből Raspberry Pi-re váltott MacBook-ról

2017. július 05.
5.1591
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Pierre-Gilles Leymarie szoftvermérnök balszerencsés volt, és elhagyta a táskáját Párizs egyik taxijában, benne a méregdrága MacBook Pro-val, így, hogy továbbra is dolgozni tudjon, Raspberry Pi-re váltott próbából, a végeredményen pedig maga is meglepődött.
 

A MacBook Pro egy bitang erős számítógép, amely hosszú évek óta az Apple valamint sok grafikus, vlogger és fejlesztő büszkesége, hiszen nem csak szép, de tökéletes munkaeszköz is. Főleg az utóbbi miatt, Pierre-Gilles is rendkívül csalódott volt, mikor sikeresen elhagyta a hardvert, de jó mérnökhöz méltóan igyekezett megoldani a problémát.

Nem az egyszerűbb, drágább utat választotta, hanem alternatív utat keresett. Mivel open source projekteken dolgozik, így a legtöbb szoftver, amit kódolásra használ platformfüggetlen, valamint Raspberry Pi rajongó lévén, akad neki néhány belőle otthon, így úgy döntött elkészíti az ideiglenes munkaállomását.

A maradék, mac OS only applikációkat leváltotta, rákötött egy régi egeret, billentyűzetet valamint egy 22 colos HDMI bemenettel rendelkező monitort és egy hétig használta a megoldást. A konklúzió, amit megosztott az internetes közösséggel, rendkívül pozitív lett, hiszen mint mondta, egy programozónak nem is lehetne jobb munkaeszköze, mint egy Raspberry Pi 3, ugyanis kicsi, halk és Linuxot futtat, így tehát minden adott a sikerhez.
4 hozzászólás

Levi87

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Fejlesztéshez nyilván elég a kapacitás, de ez inkább egy jó poén.

válasz erre

Harder

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Hát ez hatalmas!

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Oké de ezt nem tudja magával hurcolni, legalábbis egeret, monitort...

válasz erre

VDemon

8 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ez nagyon király történet!

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink