Egy év fejlesztést követően itt az X.Org 1.19 Display Server

2016. november 17.
4.3411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Keith Packard X Window System fejlesztő büszkén jelentette be, hogy mintegy egy év után, elérhetővé vált az X.Org Server legújabb verziója.

Még idén nyáron, júliusban volt egy patch csomag az 1.18-as verzióhoz, ami szám szerint a negyedik volt az X.Org Server ezen életciklusa alatt, és akkor hivatalosan is bejelentették, hogy itt a vége. A következő kiadás már főverziószám váltással együtt jön. Az 1.19-es publikálása szeptemberben kezdődött, ekkor jelent meg az első snapshot, amit nyilvános tesztelésre szántak. Ezt követően a legtöbb Linux disztribúció alapértelmezett megjelenítő szervere kapott még kettő RC kiadást, most pedig már a végleges verzió vált elérhetővé.

Keith Packard megköszönte mindenkinek a kemény munkát. Mint mondta, azon voltak, hogy a Linux felhasználók még jobb grafikai élményben részesüljenek az X.Org 1.19-nek köszönhetően. A hivatalos changelog-gal nem bajlódott, annyit mondott, hogy ha valaki mindennemű részletre kíváncsi, érdemes elolvasni a fejlesztés mérföldköveinek elérésekor publikált listákat: xorg-server 1.18.99.2, xorg-server 1.18.99.901, xorg-server 1.18.99.902.
1 hozzászólás

VDemon

8 éve, 1 hónapja

Wow! meglepett smiley Na má szedem is gyorsan! mosolygó smiley

válasz erre