Egy drón miatt zuhanhatott le egy helikopter Amerikában

2018. február 19.
2.1111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy olyan légi szerencsétlenség kutatásába kezdtek az amerikai hatóságok a Bloomberg beszámolója szerint, mely könnyen lehet, hogy az Egyesült Államok első olyan légi baleseteként vonul be a történelemkönyvekbe, amit egy drón okozott.

Az eset még február 14-én történt, amikor egy pilótaoktató éppen egy tanulóval repült Dél-Karolinában, alig 15 méterrel egy erdő fölött, amikor a semmiből megjelent előttük egy drón, aminek hatására a gyakorlott pilóta azonnal átvette az irányítást, és az ütközést elkerülve egy kitérő manőverbe kezdett.

Amennyiben ugyanis a drónnal ütköznek, a helikopter bizonyára azonnal lezuhan, de a gép így sem tudta elkerülni a sorsát, hiszen a farokrésze egy fának ütközött a manőver során, így a pilóta elveszítette felette az irányítást, majd a helikopter lezuhant, de szerencsére a kis magasság miatt mindkét utas sértetlenül megúszta a balesetet.

Helyi lapok egyébiránt tudni vélik, hogy a pilóta egy fehér színű, nagy valószínűséggel valamilyen DJI Phantom drónt látott a baleset előtt, amivel kapcsolatban a gép gyártója rögtön bejelentette, hogy bár nem az ő hibájuk, mégis mindenben segítik a hatóságok munkáját.
3 hozzászólás

zender

6 éve, 8 hónapja és 12 napja

Sittre velük azonnal. Majd megtanulják.

válasz erre

Levi87

6 éve, 8 hónapja és 12 napja

Bravó baszki! wtf smiley

válasz erre

betyár

6 éve, 8 hónapja és 12 napja

Jó dolog a drón de vannak veszélyei.

válasz erre