Egy bug miatt még számolni sem lehet rendesen az iPhone számológépével

2017. október 27.
3.8711
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Döbbenetes hibára bukkantak rá az iOS 11-ben az iPhone-felhasználók, lévén az Apple az új operációs rendszerben olyan jól újragondolta a számológépet, hogy az kis túlzással használhatatlan lett.

A hiba minden készüléken adott, amelyiken iOS 11 teljesít szolgálatot, és a programnak egészen pontosan az 1+2+3 műveletsorral akad gondja, amit nem szabad túl gyorsan beütni, mert annak nagy valószínűséggel helytelen eredmény lehet a vége.

Az egyszerű matematikai művelet vége ugyanis normál esetben 6 lenne, de ha túl gyorsan pötyögjük be a számokat, előfordulhat olyan anomália, hogy a számológép 12+3-at vagy 1+23-at érzékel, vagyis az 1+2+3 az iPhone kalkulátora szerint néha 24 lesz.



A problémáról az Apple már tud, azonban nem törik össze magukat a frissítés miatt, mert lassú ütemben helyesen működik a számológép, aminek problémája az animációkból fakad, ami azt jelenti, hogy minden egyes érintést egy animációval regisztrál az app.

Ez pedig drasztikus lassulással jár, hiszen amíg az egyik számhoz tartozó animáció le nem zárul, addig nem érzékeli a program a következőt, vagyis ha túl gyorsan végzünk összeadást - ami csak az egyes, kettes és hármas gomboknál kivitelezhető -, a probléma azonnal felbukkan.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Kileah

6 éve, 11 hónapja és 21 napja

Nagyon nehéz ezt így megcsinálni vele. Egy ideje ezen pörögnek a fikázók, én alig tudtam megcsinálni, nagyon gyorsan kell hozzá nyomkodni.

Mondvacsinált probléma.

válasz erre

techiii

6 éve, 11 hónapja és 21 napja

röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley hát van ilyen na

válasz erre

betyár

6 éve, 11 hónapja és 21 napja

röhögő smiley ez azért vicces.

válasz erre