Egy 20 éves éltanuló volt a hacker, aki 2 millió dollárnyi digitális pénzt lopott

2018. augusztus 03.
1.3451
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Joel Ortiz első ránézésre egy átlagos 20 évesnek tűnik, aki a Massachusettsi Egyetem informatikus hallgatójaként igazi éltanuló, folyékonyan beszél spanyolul és kínaiul, de profi módon ért a robotok programozásához is.

A mindig csendes és visszahúzódó fiúnak - képünkön ő a középső - azonban volt egy oldala, amit kevesen ismertek, Ortizt ugyanis még július közepén letartóztatta a rendőrség, és mint a minap kiderült, ennek az oka az volt, hogy a fiú profi hackerként több mint 2 millió dollárnak megfelelő digitális pénzt lopott el emberektől.

Joelt azonban nemcsak pénz-, hanem személyazonosság lopásával is vádolják a hackerkedés mellett, hiszen nemcsak okostelefonokat tört fel távolról a tulajdonosok adatainak megszerzése érdekében - amivel könnyű volt már ellopnia digitális valutáikat -, hanem egyik áldozatának még a személyazonosságával is visszaélt, amikor egy szolgáltató üzletében új SIM kártyát igényelve jutott hozzá az illető összes személyes és pénzügyi adatához.

Csak ebben az esetben a fiú 10 ezer dollárnak megfelelő pénzt lopott el, de csak Kaliforniában többször is alkalmazott olyan módszert, hogy eltulajdonított telefonok segítségével kért az áldozat közeli ismerőseitől vagy rokonaitól kisebb-nagyobb pénzeket.
5 hozzászólás

Porthos

7 hónapja, 3 napja

Kap majd munkát amint kijön a sittről.

válasz erre

Harder

7 hónapja, 3 napja

Vajon hogy bukott le?

válasz erre

Mordorer

7 hónapja, 3 napja

Nem értem, mikor fordítják ilyen marhaságra a tudásukat ezek az emberek. Miért kell ilyen kapzsinak lenni? Hosszú távon a sokszorosa fog bejönni ha valaki ezt a tudást normális életre használja fel.

válasz erre

rDAVE

7 hónapja, 3 napja

Tipikus esete annak, hogy egy nagyon okos ember amúgy nagyon hülye is. Szép jövője lehetett volna...

válasz erre

TEchie

7 hónapja, 3 napja

Ügyes gyerek.

válasz erre