Edward Snowden már szívesen visszatérne az Egyesült Államokba

2019. szeptember 18.
5.5521
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elege lett a bujkálásból és az idegen országok vendégszeretetéből Edward Snowdennek, a világ egyik legnagyobb szivárogtatási botrányát kirobbantó volt CIA alkalmazottnak, aki jelenleg Oroszországban kapott menedéket, de állítása szerint visszatérne hazájába.

A CNN riportja szerint Snowden szeretne újra az Egyesült Államokban élni, de kizárólag akkor menne vissza, ha igazságos eljárást indítanának ellene, hiszen nem szeretné az egész életét börtönben tölteni, márpedig attól tart, hogy ez várná, hiszen a kormányszervek egyfajta hazaárulóként tekintenek rá, így biztosan mindenki elfogult lenne vele a per során.

Snowden kiemelte, hogy soha nem fog bocsánatot kérni azért, hogy titkosított dokumentumokat hozott nyilvánosságra, ezzel pedig szavak nélkül is elismerte, hogy soha nem térhet vissza szülőhazájába, hiszen ahogyan ő fogalmazott: a per során bizonyára csak a szivárogtatás tényét vizsgálnák, ami egyértelmű bűncselekmény, azt viszont nem, hogy milyen következményei voltak a kérdéses dokumentumok napvilágra kerülésének, márpedig az érintett szerint ez is lényeges aspektus.
4 hozzászólás

rDAVE

7 hónapja, 3 napja

Direktor írta:
Sokat köszönhet neki az átlagpolgár, de tény hogy amit tett, az hazaárulás. Vagy valami hasonló.
Egy naiv ember, aki azt hitte ezzel megrengeti a világot, de nem történt kb semmi valódi. Az emberek többségének fogalma sincs ki ő és nem is érdekli. Azóta valószínűleg már rájött erre. Az oroszok vendégszeretete meg úgy látszik nem jön be neki vagy az oroszok nem hosszabbítják tovább az engedélyét (2020ig szól), közben azért benyújtott egy újabb kérvényt a franciáknak.

válasz erre

inkognito

7 hónapja, 3 napja

El kell fogadnia, hogy más lesz az otthona.

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 3 napja

Ezt már elbukta a srác....

válasz erre

Direktor

7 hónapja, 3 napja

Sokat köszönhet neki az átlagpolgár, de tény hogy amit tett, az hazaárulás. Vagy valami hasonló.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink