Ecuador szinte minden lakójának személyes adata kiszivárgott a világhálóra

2019. szeptember 17.
5.7951
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Túlzás nélkül példátlan kibertámadás nyomaira bukkantak nemrégiben biztonsági szakemberek, a BBC beszámolója szerint ugyanis kiszivárgott a világhálóra Ecuador legtöbb lakójának személyes adata, összesen mintegy 17 millió emberé.

A mintegy 18GB-os csomagra a vnpMentor talált rá egy teljesen publikus és védelem nélküli szerveren, melyben közel 17 millió ember, azaz szinte minden ecuadori lakos legtöbb személyes adata megtalálható volt, így különféle igazolványszámok, telefonszámok, sőt mi több, pénzügyi információk is.

A lap információi szerint a kérdéses adatbázis egy az országban működő elemzőcég szerverére került fel, de hogy ők honnan juthattak hozzá ennyire érzékeny információkhoz, egyáltalán meddig volt elérhető ilyen formában ez a sok adat, és kik mentették le a komplett csomagot, az egyelőre nyitott kérdés, az ügyben viszont természetesen nyomozás indult.
beszámolója szerint ugyanis kiszivárgott a világhálóra Ecuador legtöbb lakójának személyes adata, összesen mintegy 17 millió emberé.'>
3 hozzászólás

Gólem

4 éve, 11 hónapja és 3 napja

Hihetetlen, hogy sehol nincs normális védelem. Szó szerint, sehol.

válasz erre

VDemon

4 éve, 11 hónapja és 3 napja

Amit el lehet lopni, azt el is lopják.

válasz erre

technomancer

4 éve, 11 hónapja és 3 napja

Az nagyon kemény! meglepett smiley

válasz erre