Drasztikusan romlik a jég állapota és stabilitása az Antarktiszon

2019. május 22.
2.5681
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár sokan elmondták korábban, de most már szinte biztosan kijelenthető, hogy az emberiség tehetetlen a globális felmelegedés ellen, amit kiválóan bizonyít egy friss tanulmány, mely szerint egyre rosszabb és instabilabb az antarktiszi jég.

A hivatalos adatok és modellek alapján ugyanis az Antarktisz nyugati régiójában már a jégréteg közel negyedét a teljes összeomlás fenyegeti, amit az elmúlt 25 év műholdas felvételeinek és klimatikus modelljeinek a felhasználásával elemeztek ki, amivel kizárhatták a szezonális változásokat, vagyis csak az állandó jégtömegre tudtak koncentrálni.

Mint a vizsgálat bebizonyította, a Nyugat-Antarktiszon jelenleg 415 ezer négyzetkilométernyi területen vált az elmúlt években instabillá a jégtakaró, de a keleti régiókban is rossz a helyzet, arrafelé 57 ezer négyzetkilométernyi területet fenyeget a probléma, ami azért baj, mert minél több régió válik instabillá, annál több jég szakad bele az óceánba, ami a globális tengerszint növekedését eredményezi.
4 hozzászólás

techiii

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Brexit után majd ezzel is szembe nézhetnek az angolok. Na meg a többi nagyszerű ország.

válasz erre

mateszkusz

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nagyon kéne valamit csinálni. De addig le****ják amíg nincs a nyakunkon a **** aztán meg jönnek a krízis megoldásaikkal...
De ehez mindenkinek be kellene szállni hiszen mindenki érdeke lenne!!

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nagyobb gond lesz itt hamarosan, mint ahogy eddig számították a tudósok...

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Sajnos már nem lepődöm meg semmin.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink