Drasztikusan nőne a kalózkodás aránya, ha nem lenne Youtube

2017. május 12.
3.5411
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes kutatási anyagot hozott nyilvánosságra a Google, akik több mint 6 ezer, főként német, francia és brit Youtube felhasználót kérdeztek ki azzal kapcsolatban, hogy milyen szokásokat vennének fel, ha nem létezne a videómegosztó szolgáltatás.
 

A kutatás célja határozottan az volt, hogy be tudják bizonyítani: a Youtube milyen fontos szerepet játszik a mai zeneiparban, amit egyébként tavaly már azzal is bizonyított a vállalat, hogy a hirdetési bevételek után csak zenészeknek több mint 1 milliárd dollárt fizettek ki.

Az RBB Economics segítségével elkészített tanulmányból bár rengeteg adag kiderült, de a Google saját blogjában gyűjtötte össze a leginkább lényegeseket, ezáltal kiderült, hogy ha a Youtube egyik napról a másikra megszűnne, azzal közel 30 százalékkal emelkedne meg a zeneiparban a kalózkodás mértéke, vagyis illegális letöltés helyett ma rengetegen használják inkább az online videómegosztót.

Arra a kérdésre, hogy hová mennének az emberek, ha nem lenne Youtube, az a válasz született, hogy a zenehallgatók leginkább rádiókat kezdenének el hallgatni, de a TV is sokkal népszerűbb volna, ami mellett természetesen más internetes videós szolgáltatások egyaránt profitálnának egy esetleges megszűnésből.

Ami igazán érdekes volt még a téma kapcsán, hogy ha a Youtube nem lenne, vagy nem lennének rajta zenei tartalmak, akkor az nem vezetne rögtön a streaming platformok drasztikus emelkedéséhez, hiszen fizetni továbbra sem lennének hajlandóak többen például egy Spotify-nak.
3 hozzászólás

Levi87

1 éve, 6 napja

Soha nem Youtubeozom. Csak azért találkozom vele mert az általam olvasott oldalakra vannak betéve onnan videók. Ha nem onnan lennének, akkor nem azt nézném. De soha nem megyek fel pl yt kezdőlapra.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 6 napja

Nem fog tévére és rádióra váltani, aki youtubeon hallgat zenéket, mert pont azért hallgatja youtubeon, hogy ingyen és azt hallgassa, amit szeretne.

Én tuti keresnék új portálokat, ha kell, akkor többet is. Ideig-óráig elszórakoztat a rádió, de a zenéim többsége soha nem jár rádióban/tévében, főleg nem itthon.
Nem tudok magyar adóról, ami ilyet játszik:
https://www.youtube.com/watch?v=1mfdLIRm6uE
De még a magyar nótáimat sem találom:
https://www.youtube.com/watch?v=FVqmgUR25PA
Nekem kell a youtube, ha megszűnik, akkor meg alternatívát keresek. Nem igazán hallgatni, inkább megtalálni a zenéket.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 6 napja

Hogyne. Gondolom a YT fizette a felmérést.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink