Drasztikusan lecsökkent a 32 bites szoftverek jelenléte az App Store-ban

2017. szeptember 12.
3.2181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Szorgosan dolgoznak a fejlesztők, hogy megfeleljenek a ma debütáló iOS 11 által előírt házirendnek, ami szerint az App Store nem fogja a továbbiakban támogatni a 32 bites szoftvereket, így az alkotóknak upgradelniük kell azokat 64 bitesre.

Még 2013-ban kezdődött az Apple-nél a 64 bites őrület, amikor megjelentek az első mobilok részükről, amelyek már 64 bites SoC-kal képviseltetik magukat a piacon, és innentől kezdtek megjelenni a fejlettebb applikációk az App Store-ban.

A nyár elején azt is bejelentette az Apple, hogy a fejlesztők kvázi ultimátumot kapnak, és a szoftvereiket 64 bitesként kell a továbbiakban publikálniuk a piactéren, ugyanis a legújabb operációs rendszerük, az iOS 11 már nem fogja támogatni a régebbi, és elavultnak számitó 32 bites megoldásokat.

A legutóbbi negyedéves adatok alapján úgy tűnik, az third party applikációk fejlesztői belehúztak, ugyanis már most kevesebb mint 1% az a szelet, amellyel képviseltetik magukat, pontosabban az a szegmens, amelyben 32 bites szoftvereket találunk és bevételt generálnak az Apple-nek.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 2 hónapja és 2 napja

Van azért még így is sok.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 2 hónapja és 2 napja

Hát aki nem frissít annak valószínűleg nem szeretik az appját úgyse. mosolygó smiley

válasz erre

Levi87

7 éve, 2 hónapja és 2 napja

Nekem 74 appból kettő nem 64 bites. De megleszek nélkülük. mosolygó smiley

válasz erre