Drasztikusan csökken a OneDrive mérete

2015. november 03.
1.1601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Komolyan csökkenti a Microsoft a OneDrive-on elérhető tárhely méretét, akár fizetős, akár ingyenes felhasználók vagyunk.

A Microsoft tavaly azt hirdette, hogy az Office 365 előfizetők számára korlátlan ? a valóságban úgy 75 TB körüli ? tárhelyet biztosít a OneDrive szerverein ? ez fog most csökkeni a korábban már kommunikált 1 TB-ra.

Ez azért még mindig nem rossz, a vállalati verzióknál pedig ugye továbbra is felhasználónként kell érteni ezt az 1 TB-ot.

Sajnos az ingyenes oldalon viszont keményebb idők jönnek: a jövő évtől mind a jelenlegi, mind a jövőben belépők 5 GB-tal gazdálkodhatnak, ami a harmada a jelenlegi 15 GB-nak (ráadásul a 15 GB-os filmtekercs is eltűnik, tehát a fotók is ebben az 5 GB-ban kapnak helyet). Aki most ennél az 5 GB-nál többet használ, az a váltás előtt 90 nappal kap majd egy értesítést ? ennek lejárta után pedig csak olvashatóvá válnak az adatok. Ha ezeket nem mentjük le, akkor még kilenc hónapig lehetünk biztosak abban, hogy megmaradnak fájljaink, ha ez idő alatt sem mentjük le őket, akkor később már előfordulhat, hogy nem férünk hozzájuk. A 1 TB feletti Office-használóknál egy év, majd hat hónap lesz a két szakaszhatár.

Forrás: OneDrive Blog
nincs még hozzászólás