Döntött az EU: 1 órájuk lesz a közösségi oldalaknak, hogy töröljék a nem kívánatos tartalmakat

2018. március 05.
2.2761
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb betarthatatlan, ellenben túlzás nélkül szükséges rendelkezést hozott az Európai Bizottság, melynek értelmében az Európai Unió területén a közösségi oldalak, de különösen a Facebook és a Google kötelesek lesznek 1 órán belül törölni a különféle kártékony tartalmakat.

Bár az EU bizottsága egyelőre még csak egy ajánlással szolgált - vagyis nem jár büntetés a be nem tartás miatt -, ellenben ennek értelmében a közösségi oldalaknak a bejelentést követő egy órán belül törölniük kellene a terrorizmushoz kapcsolódó, vagy éppen gyűlöletbeszédként felfogható tartalmakat.

A bizottság úgy véli, hogy azért egy óra a haladék, mert az efféle tartalmak általában az első 60 percben a leginkább károsak, ellenben ahhoz, hogy ez betartható legyen, minden közösségi oldalnak seregeket kellene szerződtetnie hozzá. Amint azonban ismert, a Facebook már így is hadilábon áll ezzel, így fellélegezhetnek, hogy az EU még csak ajánlás szintjén vezette be a rendeletet.
4 hozzászólás

technomancer

10 hónapja, 1 napja

Ez már késő bánat, sokkal előbb kellett volna.

válasz erre

Harder

10 hónapja, 1 napja

Hiába próbálják ezt szabályozni. Amíg egy bohóc kerülhet hatalomra a világ egyik legerősebb országában a facebook miatt, addig nincs miről beszélni.

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 2 napja

Esélytelen ezt betartatni.

válasz erre

TEchie

10 hónapja, 2 napja

Ajánlás, magyarul a kutyát nem érdekli.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink