Dollármilliárdokat fizetett az Apple a Nokiának

2017. augusztus 01.
3.8391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A jelek szerint hivatalosan is sikerült pontot tennie szabadalmi vitájára az Apple-nek és a Nokiának, ami talán nem is derült volna ki, ha a Nokiamob munkatársai nem másznak bele alaposabban is a gyártó legutóbbi üzleti jelentésébe.

Ebből ugyanis kiderült, hogy a cég több mint 2 milliárd dollárt kapott az Apple csapatától annak érdekében, hogy a korábbi szabadalmi vitájukat peren kívül, úgynevezett keresztlicenccel megoldják, és a kialkudott összegű kártérítéssel fátylat vessenek a múltra.

Aki nem tudná, hogy miről van szó, a Nokia még tavaly év végén azzal vádolta meg az Apple-t, hogy több mint 30 szabadalmukat lopták el jogtalanul, ezáltal több szoftverhez, lapkákhoz, kijelzőkhöz, antennákhoz, sőt még kezelőfelülethez kapcsolódó darabokat is.

Az említett összeg egyébiránt csak a kártérítés volt, ami mellett az Apple a jövőben folyamatosan fizeti majd a licencdíjakat a Nokia számára.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 3 hónapja és 23 napja

Ez az a per ami már évek óta folyik? meglepett smiley Még csak most értek el oda hogy jogos?

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 3 hónapja és 24 napja

Nem gyenge gyorsan érkező bevétel! meglepett smiley Ez most akkor végső soron a HMD Globalhoz kerül nem? Mert náluk van a Nokia.

válasz erre

Harder

7 éve, 3 hónapja és 24 napja

Ezzel biztosítva is pár évre a működés! kacsintó smiley

válasz erre