Döbbenetes statisztika mutat rá a magyarok vezetés közbeni mobilozási szokásaira

2019. április 17.
3.0321
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Sajnos napjainkban nem szokatlan gyakorlat, hogy volán mögött használnak sofőrök okostelefont, és most ennek kapcsán az Aegon egy friss kutatással állt elő, ami minden, csak nem bizalomgerjesztő.

A megkérdezett nők egyharmada és a férfiak fele vallotta be, hogy rendszeresen nyomkodják a telefonjukat vezetés közben, ennek a 78%-a telefonálásra és 58%-a navigációs alkalmazásra használja a készüléket, míg a 18-39 éves korosztály üzenetküldés végett veszi igénybe a mobilt, vagy éppen a közösségi médiát böngészi. A nagyvárosokban élő sofőröknél gyakoribb ez a jelenség, mint a vidékieknél.

Ezenfelül megdöbbentő, de a vezetés közbeni telefonhasználat kapcsán a magyarok java része nem is tudja, mik a hivatalos jogszabályok, például az interjúalanyok fele szerint csak a kézben tartott telefonon való beszélgetés a tilos. Mindeközben a válaszadók 90%-a tisztában van vele, hogy veszélyes a vezetés közbeni mobilhasználat, és lelkiismeret-furdalást is okoz nekik, hogy erre vetemednek. Ugyanakkor a válaszadók 24%-a szerint helyzetfüggő, hogy mikor rizikós.
4 hozzászólás

Fikarc

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Rühellem az autóban vezetés közben mobilozókat!

válasz erre

technomancer

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Idióta barmok.

válasz erre

Levi87

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Amikor látom hogy facebookoznak a kocsiban, akkor rohadtul fejbe rugnám őket.

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hát ez ***** szomorú. Nagyon kéne büntetni. Nagyon.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink