Demózták az Apple Watch watchOS 3 feltörését

2017. augusztus 18.
3.2991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Mostanság rendezik a Def Con 25 Hacking konferenciát, amelynek célja felhívni a szoftvergyártók figyelmét a termékek sebezhetőségeire, és az egyik tesztalany a watchOS 3 volt.

Max Bazaliy volt az a szerencsés, akiz előadás keretein belül bemutatta az amúgy tényleg biztonságos Apple operációs rendszer gyenge pontját, ami azért érdekes, mert jelen pillanatban ez az aktuális stabil piacon lévő rendszer, ezzel pedig sok rosszakarónak nyújtott támpontot.

A jailbreak-et követően hozzá lehet férni fontos felhasználói adatokhoz, illetve applikációkhoz, a kérdés csupán az, hogy miért nem az iOS, miért éppen egy viselhető eszköz operációs rendszere volt a célpont.

Max Bazaliy ezt a fenti kérdést gyorsan megválaszolta. Mint mondta, a watchOS feltörésével a teljes rendszerhez hozzáférhetünk, ezáltal pedig közvetlen kapcsolatba kerülhetünk az iOS-sel, így elérve az összes rajta tárolt adatbázist, SMS-t, email-t, fotót, naptárbejegyzést, az Apple Pay-t vagy éppen a GPS manipulációt.
2 hozzászólás

mrG

7 éve, 2 hónapja és 27 napja

Nekem is furcsa, hogy lehet ezt megcsinálni, de felraktak egy kicsit homályos videót. (nem a minőségre gondok röhögő smiley )
3:40-től van:
https://www.youtube.com/watch?v=eJpbi-Qz6Jc

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 2 hónapja és 27 napja

Hülyeség a magyarázat, semmihez nem fér hozzá az óra ha nincs engedélye.

válasz erre