Dél-Korea hamarosan leszámol a fémpénzzel a bankkártyák javára

2017. április 24.
3.3231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nem kizárt, hogy Dél-Korea lehet az első olyan ország a világon, amelyik elsőként számolhat le a fémpénzzel, ami egyrészt költséges, másrészt körülményes fizetőeszköz is a modern civilizáció tükrében.

A koreai jegybank ennek érdekében már be is vezette első intézkedését, aminek részeként bizonyos üzletekben a készpénzzel vásárlók már lehetőséget kapnak arra, hogy a visszajáró összegét egy speciális bankkártyára - úgynevezett pre-paid kártyára - kérjék, ahol gyűjthetik az összeget, fizethetnek vele, de akár át is utalhatják azt központi bankszámlájukra, amivel a jegybank a kártyás fizetésre szoktatná a dél-koreai társadalmat.

Az ottani jegybank abban reménykedik, hogy 2020-ra teljesen kivonhatják a pénzérméket a gazdaságból, ami a helyi közvélemény-kutatások alapján össze is jöhet, hiszen a társadalom több mint fele például már egyáltalán nem is hord magánál pénzérméket.
3 hozzászólás

rDAVE

2 éve, 8 hónapja és 14 napja

Küldhetnének nekem mindegyikből egyet, nagyon vagányan néznek ki. (vagy megyek én érte )
Ha azt nézzük, hogy Szöul a világ egyik legdrágább városa és a legkisebb papírpénz 1000 von, ami 250-260 forint, akkor érthető, hogy szinte felesleges a pénzérme. Én mondjuk imádom az ilyen modern megoldásokat. A kártyás tömegközlekedés is király például Londonban és sokkal gyorsabb, mit itthon. Az életben nem érjük be egyiket se... (Akkor lesz szívás, ha az észak-koreai hackerek befagyasztják a rendszert. )

válasz erre

technomancer

2 éve, 8 hónapja és 14 napja

Mondjuk van benne logika egyébként...

válasz erre

Levi87

2 éve, 8 hónapja és 14 napja

Ez most komoly? Nagyon laza amúgy.

válasz erre